Zasebnost in piškotki

Razlaga piškotkov

Tu vam bomo razložili kaj so piškotki in kako se uporabljajo. V nadaljevanju si preberite razlago da boste razumeli kaj so piškotki, kako jih uporabljamo, kakšne tipe piškotkov uporabljamo, informacije ki jih zbiramo z njimi in kako te inforamacije uporabljamo ter kako jih lahko upravljamo. Za nadaljne informacije o shranjevanju zasebnih podatkov si preberite odstavek O zasebnosti.

Svoje soglasje iz Izjave o piškotkih lahko kadarkoli spremenite ali umaknete na naši spletni strani.

Preberite več o tem, kdo smo, kako nas lahko kontaktirate in kako obdelujemo osebne podatke v našem pravilniku o zasebnosti.

Vaše soglasje velja za naslednjo domeno: www.zasplet.si

Kaj so piškotki ?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se uporabljajo za shranjevanje manjših informacij. Piškotki se shranijo na vašo napravo, ko se spletno mesto naloži v vaš brskalnik. Ti piškotki nam pomagajo, da spletno mesto deluje pravilno, da je spletno mesto varnejše in da izboljšajo uporabniško izkušnjo.

Kako uporabljamo piškotke ?

Kot večina storitev na spletu tudi naše spletno mesto uporablja lastne kot tudi piškotke drugih ponudnikov spletnih storitev za različne namene. Lastni piškotki so najbolj potrebni da spletno mesto pravilno deluje, in ne zbirajo vaših osebnih podatkov.

Piškotki drugih ponudnikov so v glavnem uporabljeni za; razumevanje kako se spletno mesto odziva, kako uporabljate naše spletno mesto, zagotavljanje spletne varnosti, zagotavljajo reklamna sporočila ki ustrezajo vam in vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo.

Katere vste piškotkov uporabljamo ?

Bistveni: Nekateri piškotki so bistveni za to da spletno mesto izkusite s polno funkcionalnostjo. Omogočajo vzdrževanje uporabniških sej in preprečujejo varnostne grožnje. Ne zbirajo in shranjujejo osebnih podatkov.

Statistika: Ti piškotki shranjujejo informacije, kot so število obiskovalcev spletne strani, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro spletno mesto deluje in kaj je potrebno izboljšati.

Funkcionalnost: To so piškotki, ki pomagajo določenim nebistvenim funkcijam na naši spletni strani. Te funkcije vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki ali izmenjava vsebin na spletni strani na platformah družabnih medijev.

Nastavitve: These cookies help us store your settings and browsing preferences like language preferences so that you have a better and efficient experience on future visits to the website.

Kako lahko nadzorujem nastavitve piškotkov ?

Če se odločite spremeniti svoje nastavitve v seji brskanja, lahko na zaslonu kliknete kartico »Pravilnik o zasebnosti in piškotkih«. S tem boste ponovno prikazali obvestilo o soglasju, ki vam bo omogočilo, da spremenite svoje nastavitve ali povsem umaknete vašo privolitev.

Poleg tega različni brskalniki ponujajo različne načine blokiranja in brisanja piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Nastavitve brskalnika lahko spremenite, da piškotke blokirate / izbrišete. Če želite izvedeti več o tem, kako upravljati in brisati piškotke, obiščite spletno mesto wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.